Yang- ja Chen Taiji (Tai Chi) 

Kiinalaisiin taistelulajeihin perustuva Taiji (Tai Chi) on kehon ja mielen hallintaa, meditaatiota liikkeessä, sekä tutkitusti terveyttä edistävää liikuntaa. Chen-tyylin Taijihin kuuluu erilaisia seisten tehtäviä harjoituksia, jotka mm. parantavat keskittymistä, koordinaatiota, ja tasapainoa, sekä vähentävät stressiä. Ei vaadi aiempaa kokemusta. Päälle mukavat kiristämättömät vaatteet, joissa pystyy liikkumaan esteettä mukavasti.

Huom! Taiji-tunnit on mahdollista maksaa myös liikuntaeduilla.

Tunnit maanantaisin klo 17-18
Hinta 15€ kerta, ei vaadi aikaisempaa kokemusta Taijista.

Opetus tarvittaessa myös englannin ja ruotsin kielellä.
I also speak english.
Jag pratar också svenska. 


Tuleva kurssit

Yang- ja Chen tyylin Taijiquan kurssit ajanjaksoilla:

ALKEISKURSSIT
su 5.3. - 23.4.2023

"Yang 24" Taiji -kurssi
klo 18:30-19:45

Chen Taiji -kurssi
- tulossa myöhemmin!

Kurssit soveltuvat kaikille, eivätkä vaadi aiempaa osaamista. Tervetuloa mukaan!

Hinta: 98€
Early Bird -tarjous 90€ voimassa 19.2.2023 (kurssimaksu maksettuna tähän mennessä). 

(Huom! Kurssien kellonajat saattavat hieman muuttua, riippuen siitä, toteutuuko vain toinen, vai molemmat kurssit.)


Ilmoittautuminen

taiji@kehon-ja-mielen-voima.com tai viestillä numeroon 040 161 4554

Opettaja John Hacklin
- pitkäaikainen Taiji:n harrastaja ja opettaja

Koulutukseltani olen mm. Kuntouttavan vanhustyön lähihoitaja, sekä Koulutettu hieroja. Olen lisäksi opiskellut mm. osteopatiaa, kiinalaista lääketiedettä, ja erilaisia energiahoitomuotoja.

Nuorempana kiinnostuin kovasti itämaisista taistelulajeista, ja niitä ehdinkin kokeilla erilaisia, ja joitain harrastelin pidempään (Jujutsu, Shaolin Kungfu, Kali). Vuonna 1993 löysin itseni Yang-tyylin Taiji-kurssilta, ja siitä se lähti. 2002 aloitin vanhemman, Chen-tyylin opiskelun, ja 2005 rupesin pitkäaikaisena oppilaana ohjaamaan aloittelijoita. Näistä ensimmäisistä osa harrastaa vieläkin Taijia, ja muutamat ovat itsekin edistyneet paljon ja ruvenneet opettamaan, mikä ilahduttaa minua kovasti.

Nyt olen keski-ikäinen ja niin iloinen, että aikoinaan löysin tämän lajin pariin, harrastuksesta on tullut elämäntapa. Taiji sopii hyvin monen kuntoisille ja ikäisille, ja sekä ylläpitää että parantaa kehon liikkuvuutta ja toimintaa, mikä on erityisen tärkeää, kun ikää tulee lisää. Taiji mm. parantaa tasapainoa ja vahvistaa jalkoja. Moni selkävaivainen on saanut Taiji:sta helpotusta, itseni mukaan lukien.

Taiji on myös hyvin meditatiivista ja auttaa stressissä, ja paljon muussakin. Siinä on niin paljon hienoja puolia, ja kerroksellisuutta, ja toiveeni on tuoda tätä lajia muille tunnetuksi ja koetuksi. Olen itse saanut siitä niin paljon ja saan edelleen, ja haluan laittaa kaiken sen hyvän kiertämään.

Otahan koppi! :-)